Vesti za utorak 05/23/2017

Kratke Vesti

Politika

Gašić postavljen za novog direktora BIA-e potvrdio je Aleksandar Vučić. Dan nakon osnivanja pokreta „Slobodni građani Srbije“ u Novom Sadu je osnovano udruženje sa istim imenom. Započeta opsežna saradnja bezbednosnih snaga Rusije i Srbije izjavio Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Na današnji dan

Rođen je ser Artur Konan Dojl tvorac serijala o najpoznatijem detektivu na svetu – Šerloku Holmsu. Na današnji dan Italija i Nemačka su potpisale pakt čime su je stvorena sila osovine u Evropi kojoj će se kasnije pridružiti i Japan. U američkoj državi Luizijani u okršaju sa policijom život je izgubio Najpoznatiji par kriminalaca Boni i Klajd.

 Kultura

Prvi festival Korejske kulture u Srbije će se održati danas na više mesta u Beogradu i Novom Sadu. Ljubiša Samardžić hospitalizovan zbog teških zdravstvenih problema. Podrška stiže iz celog regiona. U kulturnom centru Srbije u Parizu će se održati izložba pod nazivom „Buđenje svesti“. Muzika za dobro jutro : Early Morning Jazz Mood

Sport

Partizan izvojevao svoju devetu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije nad Dinamikom. Fudbaleri Torina traže smenu Mihajlovića nakon poraza od Đenove. Srpska karate unija biće domaćin najprestižnijeg i verovatno najvećeg karate takmičenja ove godine u svetu – 12. Svetskog kupa za decu (8-13 godina) i Svetskog kadetskog, juniorskog i seniorskog prvenstva. Bivši Moto GP šampion Niki Hejden preminuo je danas u 35. godini od posledica povreda saobraćajnog udesa..

Svet

Američki predsednik Donald Trump obišao Zid Plača u Jerusalimu čime je postao prvi predsednik SAD koji je za vreme svog mandata obišao ovo sveto mesto. Novi predsednik Irana Hasan Rohani ima obavezu da se izbori sa korupcijom, najvećim problemom u toj zemlji.

Zanimljivost

U drevnoj arapskoj kulturi postojao je samo jedan način da se žena legalno može razvesti: Ako njezn suprug ne pruža dovoljno kafe.

Vreme

Olujne kiše sa grmljavinom, temperature od 14-23 stepena.

Kursna Lista

.1 EUR = 123.74 RSD 1 USD = 112.157 RSD 1 GBP = 145.479 RSD